the world as i found it
home | kunstenaars | about | praktisch | atelier | colofon
daniel willems
[nuit américaine]
left left

biografie

Daniel Willems (°1954 - Brussel)

Diploma onderwijzer
Administratief medewerker aan de Academie voor Podiumkunsten Overijse

info

Toen ik 8 werd kreeg ik een kodak instamatic voor mijn verjaardag. Meer dan kiekjes maken van mijn ouders, onze tuin, onze tortelduiven zat er niet in. Ik heb de zwart-wit foto’s nog bewaard in mijn eerste fotoalbum. Met de opkomst van de digitale fotografie werd mijn belangstelling opnieuw aangewakkerd. De opleiding in het SLAC doet mij eveneens openstaan voor andere kunstvormen. Al vlug blijkt dat alleen maar mooie plaatjes maken niet meer voldoende is.

Fotografie wordt voor mij een manier om anderen te tonen hoe ik mijn wereld beleef en aanvoel. Deze gevoelens vertaal ik naar een eigen beeldtaal en dit op een wijze dat het een meerwaarde biedt te midden het overaanbod van beelden in onze huidige beeldcultuur.

Met “Nuit Américaine” toon ik een bos dat niet enkel uit bomen, struiken … bestaat. Mijn beelden exploreren de andere, geheimzinnige kant en de nachtelijke sfeer van een bos.

Het is verbazend dat hier telkens iets nieuws te ontdekken valt. Zijn er nieuwe elementen? Andere weers- of lichtomstandigheden? Wordt hetzelfde onderwerp anders waargenomen door de fotograaf?

contact

Groenlaan 10 - 1560 Hoeilaart
www.danielfwillems.com
© the World as I found it - 2024