the world as i found it
home | kunstenaars | about | praktisch | atelier | colofon
erik vrolix
[schaamte]
left left

biografie

Erik Vrolix (°1966 - Bree)

Germaanse Filologie, K.U.Leuven
Digitale beeldverwerking, SLAC Leuven
Project Manager ICT projecten

info

In de lagereschoolperiode wordt duidelijk dat er dingen verstopt moeten worden omdat ik er anders uitzie. Sinds mijn geboorte heb ik pigmentvlekken die ook het haar wit maken. Als ik het niet verstop komen er vreemde reacties.
De wereld kijkt naar mij, ik kijk naar mezelf. Kijken andere mensen ook naar zichzelf, of alleen naar anderen?

Ik vlucht in schoonheid; weg van de kleine en grote familiegebeurtenissen. Hierin kan ik mijn eigen standpunt tonen: wat is voor mij mooi, zonder externe dwang?
De vermeende negatieve reactie op mijn wezen moet verguld worden. Het mooie laagje wordt snel onvoldoende. Ik ga op zoek naar diepgang.
Ik kom vroeg in contact met fotografie en kan me noodgedwongen alleen bezig houden met de onderwerpen die de anderen links laten liggen. Beelden maken is eigenlijk mensen kopiëren die beelden maken, zonder eigen interpretatie. Vastleggen wat ik zie wordt belangrijk.

Met Skindeep begint de zoektocht. Waarom is huid zo belangrijk? Wat is huid? Diepgang in de letterlijke zin: wat zit er achter de witte plekken?
Met Schaamte zit ik onder het vel, tot op het bot. Van het schaamrood op de wangen tot wegkijken: de emotie moet in beeld omgezet worden.

Als ik beelden maak, kijk ik naar de onderliggende, verborgen, verstopte emoties. Ik maak beelden die het anders-zijn in kader zetten, en niet proberen te verstoppen, foto’s die schaamte of plaatsvervangende schaamte tonen.

contact

Haachtstraat 136A - 3020 Veltem
Erikvrolix.com
© the World as I found it - 2023