the world as i found it
home | kunstenaars | about | praktisch | atelier | colofon
roger seldeslachts
[-isme]
left left

biografie

Roger Seldeslachts (°1941 - Lovenjoel)

Grafisch ingenieur, Hoger instituut voor grafisch vorming Gent
Reclame-ontwerper /grafisch designer, Hoger Sint-Lucas-Instituut Brussel
Reclamebureaus in Munchen, Sabena en de brouwerijen Artois
Zelfstandig ontwerper met een eigen grafisch bureau “SGA”
Docent en directeur SLAC

info

Vanuit de opleiding als grafisch designer herleid ik de waarneming tot vorm en kleur. De essentie ligt in de kleurvertaling van de realiteit. Kleuren, lijnen en vlakken zijn immers reële motieven die beantwoorden aan een werkelijkheid.

Het achtervoegsel ‘-isme’ geeft de toeschouwer de mogelijkheid zelf het voorvoegsel in te vullen naar eigen gevoel. Het voorvoegsel bepaalt dan de aard van bril waardoor het beeld kan bekeken worden. De vraag rijst dan of het impressies of expressies zijn, kleurspelingen of gevoeligheden.

Het zijn experimenten met lange belichtingstijden, zonder gebruik te maken van een statief. Door de fascinatie van kleur en licht blijft elk beeld een verwondering over het fragiele van de wereld.

De “colour tracks” vertrekken niet van een voorontwerp, wel van een gevoel. Een gevoel dat opduikt tijdens de fotografische opname zelf en op die manier vorm krijgt. Bevreemdende en doodgewone, abstracte en concrete tegenstellingen ontmoeten elkaar in een kleurentaal en worden zo de uitdrukking van een visie.

contact

Langestraat 3A - 3360 Lovenjoel
© the World as I found it - 2023